0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Postelje

Izbira postelje je individualna odločitev, saj je okus stvar vsakega posameznika. Pri izbiri postelje niso dovolj le njene funkcionalnosti, ampak mora biti postelja tudi udobna, hkrati pa mora tudi dobro izgledati. Zelo pomembno je, da se postelja lepo ujema z ostalimi elementi v naši spalnici, saj bomo le tako dosegli pravo harmonijo v prostoru. Prav zato smo za vas pripravili zares široko ponudbo različnih tipov postelj, od masivnih posteljnih okvirjev, oblazinjenih postelj z dvižnim mehanizmom, pa do luksuznih boxspring postelj. Najboljši del pa je to, da so cene postelj zares ugodne, izbrani model pa vam dostavimo kamorkoli v Sloveniji. Izbrane modele si lahko tudi ogledate v našem salonu v Pivki. Če potrebujete pomoč pri izbiri, nas pokličite na 05/757-00-80 ali nam pišite na info@megapohistvo.si.

Prikaži več informacij

Raznolika izbira postelj - od masivnih posteljnih okvirjev do kompletnih boxspring postelj

Pri izbiri postelje ni prave ali napačne odločitve - glavno vlogo pri tem igra vaš okus. Nekateri cenijo trdnost posteljnih okvirjev iz masivnega lesa, spet drugim je všeč luksuzni izgled boxspring postelj, tretji pa so navdušeni nad ugodno ceno in praktičnostjo francoskih postelj. Za vas smo pripravili kratek pregled različnih opcij.

Masivne postelje

Masiven les že od nekdaj igra pomembno vlogo pri izdelavi kakovostnega pohištva. Masivni posteljni okvirji so izdelani iz različnih tipov lesa, najbolj pogosta izbira je les bukve ali kakšnega izmed iglavcev. Masivne postelje običajno odlikuje preprost, eleganten in brezčasen dizajn in velika trdnost, ki omogoča brezskrbno uporabo postelje tudi težjim osebam. Dodatna prednost je, da se leseni posteljni okvirji običajno dobavijo brez vzmetnice, kar vam omogoča individualno izbiro ležišča po vaši želji. Pri nakupu moramo preveriti, ali je v ceno postelje vključen tudi posteljni pod, da se izognemo razočaranju, ko prejemo posteljo brez dna, kar nam onemogoča takojšno uporabo.

Oblazinjene postelje

Oblazinjene postelje nudijo eleganten izgled, hkrati pa nas ščitijo pred bolečimi brcami v rob postelje. Dodatno udobje zagotavlja tudi oblazinjeno vzglavje, kar še posebej cenijo tisti, ki v postelji radi preberjo kakšno knjigo ali revijo. Oblazinjene postelje so na voljo v različnih materialih, zato moramo paziti, da izgled postelje uskladimo z drugimi elementi v prostoru. Modeli iz umetnega usnja so tudi zelo praktični za uporabo, saj jih lahko enostavno očistimo z vlažno krpo.

Boxspring posteje

Boxspring postelje v primerjavi z običajnimi posteljnimi okvirji nudijo številne prednosti. Najprej seveda opazimo dominanten izgled, saj boxspring postelje zares predstavljajo osreden element v spalnici. Dodatna prednost je tudi višje ležišče, kar omogoča lažje vstajanje. Običajno so boxspring postelje sestavljene iz 4 elementov: baze, ki so pogosto opremljene tudi z različnimi predali in zaboji, vzmetene baze, ki nudi dodatno udobje, vzmetnice, ki ima lahko različno sestavo, ter oblazinjenega vzglavja. Veliko modelov ima v ceno vključen tudi dodaten nadvložek za še večjo udobje. Ker dobimo pri boxspring postelji celoten komplet, gre tudi za najmanj stresno izbiro.

Francoske postelje

Francoska postelja je v Sloveniji zelo popularna izbira, saj nudi celotno posteljo za ugodno ceno. Francoska postelja je sestavljena iz baze, ki je oblečena v tkanino, v notranjosti pa se nahaja zaboj. Na bazo je postavljena vzmetnica, običajno vzmetena s kasičnimi bonelli vzmetmi. Vzmetnica ima že vgrajeno posteljno dno. Baza in vzmetnica sta povezani z dvižnim mehanizmom, ki omogoča enostaven dvig vzmetnice in s tem dostop do zaboja v bazi. Francoske postelje imajo tudi oblazinjeno vzglavje.

Dvižne postelje

Dvižna postelja je praktična rešitev za manjša stanovanja, saj nudi ogromno dodatnega prostora za shranjevanje, brez da bi zasedala dodaten prostor v stanovanju. Dvižne postelje imajo običajno priloženo letveno dno z kovinskim okvirjem, ki je s posteljnim okvirjem povezan z dvižnim mehanizmom, opremljenim z klasičnimi ali plinskimi vzmetmi. Mehanizem omogoča enostavne dvig posteljnega poda vključno z vzmetnico, s čemer se nam odpre dostop do zaboja pod posteljo.

Različne dimenzije postelj za različne namene in potrebe

Postelje so na voljo v različnih dimenzijah, vsaka dimenzija pa služi svojemu namenu. Standardne dimenzije so 90x200 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm ter 180x200 cm. Veliko proizvajalcev proti doplačilu omogoča tudi predelave postelj na nestandardne dimenzije. Postelje 90x200 cm in 120x200 cm se običajno uporabljajo kot samske postelje, torej za spanje ene osebe, od širine 140 cm dalje pa so postelje zakonske in omogočajo spanje dveh oseb. Za večje udobje običajno priporočamo, da se izbere največjo možno širino, ki še omogoča udobno gibanje po prostoru.

Postelje si lahko pred nakupom ogledate v našem razstavnem salonu

Nakup nove postelje je pomembna odločitev, zato je prav, da pred nakupom zberete vse pomembne informacije. Prav zato imamo veliko modelov postelj iz naše ponudbe tudi razstavljenih v našem razstavnem salonu v Pivki, kjer lahko pohištvo vidite v živo na več kot 2000 m2 površine. Pri nakupu vam bodo z veseljem svetovali tudi naši svetovalci. Za dodatne informacije smo vam na voljo tudi po telefonu na številki 05/757-00-80 ali prek e-pošte info@megapohistvo.si.

Product was successfully added to your shopping cart.

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 150

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 150

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

ADRK
Pohištvo Alples
Black Red White
HALMAR
Jela
Matis
Meble Wojcik
Vzmetnice Meblo Jogi
Kuhinje Nobilia
Prima
Slovenska postelja