0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Otroška soba

Otroci so središče našega sveta, zato je prav, da njihov prostor opremimo z kakovostnim in privlačnim pohištvom. Ne glede na otrokov spol oziroma njegovo starost, boste v naši ponudbi brez problema našli primerno pohištvo za čudovito otroško sobo. V naši ponudbi boste našli tako sestave otroških sob, kot tudi posamezne elemente, kot so postelje, pisalne mize, omare ter otroški stoli.

Prikaži več informacij

Kako prilagoditi otroško sobo otrokovim potrebam?

Otroška soba mora otroku omogočati, da v prijetnem okolju izvaja vse dejavnosti, ki so za njegovo starost primerne in potrebne. V osnovi otroška soba služu 3 namenom: spanju, igranju in shranjevanju, pri starejših otrocih pa še delu oziroma učenju. Pri opremi otroške sobe moramo upoštevati vse 3 oziroma 4 vidike. Upoštevati je potrebno tudi, da se otrokove potrebe in želje z leti hitro spreminjajo, zato je prav, da sobo opremimo na način, da se bo z odraščanjem otroku lahko prilagajala. Osnovni elementi v otroški sobi so 3: postelja, pisalna miza ter omara za shranjevanje.

Otroške postelje

Postelja je izjemno pomemben element v otroški sobi, saj v njej otrok preživi ogromno časa, v povprečju še več kot odrasel človek. Pri nakupu otroške postelje moramo biti pozorni na 4 dejavnike: na dimenzijo, na kakovost izdelave, na kakovost samega ležišča in na morebiten dodaten prostor za shranjevanje. Najbolj običajna dimenzija za otroške postelje je 90x200 cm. V tej dimenziji je izbira največja, posteljo pa boste z lahkoto opremili tudi z vzmetnico iz standardne ponube. V zadnjih letih se vse več staršev odloča za nakup postelje dimenzije 120x200 cm. Pri širini 120 cm ima otrok več prostora za spanje, večje je tudi udobje v primeru spanja skupaj z enim od strašev, pri starejših otrocih pa takšna dimenzija omogoča še, da pri otroku občasno prespijo prijatelji. Pri nakupu otroške postelje je pomembno tudi, da izberemo kakovostno ležišče oziroma vzmetnico. Čeprav vlada splošno prepričanje, da je kakovost vzmetnice pri otrocih zaradi nizke teže nepomembna, to vsekakor ne drži. Le na kakovostnem ležišču se bo lahko otrok pravilno razvijal, poleg tega pa otroci hitro odraščajo in ležišča slabše kakovosti pri hitri rasti in pridobivanju teže lahko vodijo v slabše spanje in morebitne zdravstvene težave. Glede na to, da v otroški sobi prostora za shranjevenje ni nikoli dovolj, je mogoče pametno razmisliti tudi o postelji z dodatnim prostorom za shranjevanje. Le-ta je lahko v obliki predala pod posteljo ali pa zaboja, do katerega dostopamo z dvigom ležišča. Dvižne postelje si lahko ogledate TUKAJ, nakaj najbolj priljubljenih postelj s predalom pa TUKAJ.

Omare za otroške sobe

Omara v otroški sobi mora biti dovolj prostorna, hkrati pa mora imeti tudi pametno razporejeno notranjost, da lahko primerno organiziramo otrokove stvari. V otroških sobah so še posebej praktični predali, v katere lahko shranimo manjše kose oblačil in ostale drobne predmete. Pametno je tudi izbrati omaro, ki je opremljena z mehkim zapiranjem vrat, saj to povečuje udobje pri uporabi, hkrati pa tudi zmanjša možnost, da bi se otrok uščipnil v vrata.

Glede na to, da večina izmed nas želi svojemu otroku nuditi zračno in razgibano sobo, je smiselno, da z visokimi omarami ne pretiravamo, za dodaten prostor za shranjevanje pa poskrbimo s kombinacijo različnih komod in poličnikov.

Pisalna miza

Tudi pisalna miza je pomemben element otroške sobe, predvsem za malo starejše otroke, ki že obiskujejo osnovno šolo. Pri izbiri pisalne mize moramo biti pozorni na velikost delovne površine, ki naj bo čim večja. Poleg tega je pametno izbrati tudi mizo, ki ponuja še kakšen dodaten prostor za shranjevanje v obliki predalnika ali omarice. Pri načrtovanju sobe moramo dobro premisliti, na katero mesto bomo postavili mizo, da bo otrok imel dovolj svetlobe za delo.

Svetovanje in pomoč pri izbiri otroške sobe

Če potrebujete pomoč pri opremi otroške sobe, smo vam na voljo na telefonski številki 05/757-00-80 ali prek elektronske pošte info@megapohistvo.si. Za še lažjo odločitev vas vabimo tudi, da nas obiščete v našem razstavnem salonu v Pivki (Petelinje 51,6257 Pivka), kjer imamo na več kot 2000 m2 razstavne površine razstavljene številne otroške sobe, z veseljem pa vam bomo tudi pomagali pri izbiri.

Product was successfully added to your shopping cart.

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 195

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 195

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

ADRK
Pohištvo Alples
Black Red White
HALMAR
Jela
Matis
Meble Wojcik
Vzmetnice Meblo Jogi
Kuhinje Nobilia
Prima
Slovenska postelja