0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Ležišča in vzmetnice

Pravilna izbira ležišča ima velik vpliv na kvaliteto spanca. Glede na to, da prespimo skoraj tretjino svojega življenja, je pomembno, da si pred nakupom novega ležišča dobro ogledamo ponudbo. V naši ponudbi boste našli ležišča z žepkastimi vzmetmi, klasičnimi vzmetmi oziroma ležišča iz pene.

Prikaži več informacij

Ležišča so izdelana s strani priznanih slovenskih ter evropskih proizvajalcev in so izdelana in najkakovostnejših materialov. Na voljo so v vseh standardnih dimenzijah, ležišča določenih proizvajalcev pa so po naročilu na voljo tudi v nestrandardnih dimenzijah.

Tipi ležišč

V naši ponudbi boste našli različne tipi ležišč. Vsak tip ima seveda svoje prednosti in slabosti. V nadaljevanju nekaj več besed o vrsth ležišč.

Ležišča iz pene
Ležišča iz pene so sestavljena iz plati različnih vrst pene. Običajno se za osnovo uporablja hladno valjana pena, na katero se za dodatno udobje dodajo druge vrste pene, kot je lateks ali spominska pena. Prednost takšnih ležišč je nizka teža (lažje obračanje in menjavanje posteljnine) ter ugodna cena. Slabost takšnih ležišč je slaba zračnost, kar ima lahko za posledico zastajanje vlage in razvoj različnih mikroorganizmov. Ležišča iz pene niso primerna za vlažne prostore ter za osebe, ki se močno potijo.

Ležišča z klasičnim vzmetenjem
Jedro vzmetnic s klasičnim vzmetenjem sestavljajo t.i. bonell vzmeti, ki so med seboj povezane z žico. Jedro je običajno za dodatno udobje prevlečeno z različnimi vrstami pene. Prednost takšnih ležišč je zračnost in ugodna cena, zaradi povezanosti vzmeti pa nudijo nekoliko slabšo prilagoditev telesu in s tem manjše udobje pri spanju.

Ležišča z žepkastim vzmetenjem
Jedro ležišč z žepkastim vzmetenjem sestavljajo vzmeti, ki so posamezno vstavljene v tekstilen žepke, ki so nato zlepljeni skupaj. Takšna sestava omogoča neodvisno delovanje vzmeti in s tem popolno točkovno podporo telesu. Strokovnjaki priporočajo vzmetnice z žepkastim jedrom, saj se takšne vzmetnice najbolje prilagodijo telesu in omogočajo naravno obliko hrbtenice pri spanju. Ker se med vzmetmi nahajajo zračne komore, so takšne vzmetnice tudi izredno zračne in s tem omogočajo učinkovito odvajanje vlage. Za dodatno udobje je jedro prevlečeno z različnimi vrstami pene, kot je hladno valjana pena, lateks ali spominska pena. Večina ležišč z žepkastim jedrom se izdeluje v več trdotah. Izbira trdote je odvisna od vaše telesne teže ter osebnega okusa.

Dimenzije ležišč

V naši ponudbi imamo na voljo vse standardne dimenzije ležišč. V primeru, da določene dimenzije v naši ponudbi ne najdete, nas kontaktirajte na info@megapohistvo.si ali nas pokličite na 05/757-00-80.

Dimenzija 80x200 cm - ta dimenzija se običajno uporablja v zakonskih posteljah dimenzije 160x200 cm (uporabita s 2 kosa).
Dimenzija 90x200 cm
- najbolj standardna dimenzija. Uporablja se za samske postelje primerne dimenzije in pa za zakonske postelje dimenzije 180x200 cm (uporabita se 2 kosa).
Dimenzija 90x190 cm - dolžina 190 cm se običajno uporablja pri starejših izvedbah postelj. Ta dimenzija se lahko uporablja tudi za zakonske postelje dimenzije 180x190 cm.
Dimenzija 120x200 cm - običajno se uporablja v samskih posteljah in pri otroških sobah. Zaradi večje širine nudi nekoliko več udobja pri spanju.
Dimenzija 140x200 cm - pogosto se uporablja za samske postelje ali pa za mladinske sobe. Širina 140 cm omogoča tudi spanje dveh oseb.
Dimenzija 160x200 cm - običajno se uporablja za zakonske postelje primerne dimenzije. Tisti, ki želijo več udobja pri spanju, običajno izberejo dimenzijo 180x200 cm.
Dimenzija 180x200 cm - običajno se uporablja za zakonske postelje. Širina 180 cm nudi veliko prostora in s tem udobja pri spanju.

Product was successfully added to your shopping cart.

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 52

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 52

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Pohištvo Alples
Čimo
Matis
Vzmetnice Meblo Jogi
Kuhinje Nobilia
Prima
Slovenska postelja