0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Ležišča in vzmetnice

Pravilna izbira ležišča ima velik vpliv na kvaliteto spanca. Glede na to, da prespimo skoraj tretjino svojega življenja, je pomembno, da si pred nakupom novega ležišča dobro ogledamo ponudbo. V naši ponudbi boste našli ležišča z žepkastimi vzmetmi, klasičnimi vzmetmi oziroma ležišča iz pene.

Prikaži več informacij

Ležišča so izdelana s strani priznanih slovenskih ter evropskih proizvajalcev in so izdelana in najkakovostnejših materialov. Na voljo so v vseh standardnih dimenzijah, ležišča določenih proizvajalcev pa so po naročilu na voljo tudi v nestrandardnih dimenzijah.

Tipi ležišč

V naši ponudbi boste našli različne tipi ležišč. Vsak tip ima seveda svoje prednosti in slabosti. V nadaljevanju nekaj več besed o vrsth ležišč.

Ležišča iz pene

Ležišča iz pene so sestavljena iz plati različnih vrst pene. Običajno se za osnovo uporablja hladno valjana pena, na katero se za dodatno udobje dodajo druge vrste pene, kot je lateks ali spominska pena. Prednost takšnih ležišč je nizka teža (lažje obračanje in menjavanje posteljnine) ter ugodna cena. Zaradi dobrih izolativnih lastnosti pene je takšen tip ležišč primeren za osebe, ki jih med spanjem pogosto zebe. Slabost takšnih ležišč je slaba zračnost, kar ima lahko za posledico zastajanje vlage in razvoj različnih mikroorganizmov. Ležišča iz pene niso primerna za vlažne prostore ter za osebe, ki se močno potijo. Prav tako penasta ležišča niso primerna za osebe z višjo telesno težo, saj v tem primeru ne nudijo dovolj opore.

Ležišča z klasičnim vzmetenjem

Jedro vzmetnic s klasičnim vzmetenjem sestavljajo t.i. bonell vzmeti, ki so med seboj povezane z žico. Jedro je običajno za dodatno udobje prevlečeno z različnimi vrstami pene. Prednost takšnih ležišč je predvsem zračnost, kar omogoča dobro odvajanje odvečne vlage in toplote, zato so takšna ležišča primerna za tiste, ki jim je ponoči pogosto vroče oziroma se močno potijo. Dodatna prednost je tudi ugodna cena oziroma dobro razmerje med ceno in dobljenim. Takšne vzmetnice so tudi zelo robustne in imajo dolgo življensko dobo. Glavna slabost je nekliko slabša elastičnost. Zaradi povezanosti vzmeti nudijo nekoliko slabšo prilagoditev telesu in s tem manjše udobje pri spanju, zato so ležišča z bonnel jedrom redko prava izbira za tiste, ki imajo težave s hrbtenico oziroma križem. Poleg tega je ta tip vzmetnice običajno tudi nekoliko težji, kar nekoliko otežuje obračanje in selitve.

Ležišča z žepkastim vzmetenjem

Jedro ležišč z žepkastim vzmetenjem sestavljajo vzmeti, ki so posamezno vstavljene v tekstilen žepke, ki so nato zlepljeni skupaj. Takšna sestava omogoča neodvisno delovanje vzmeti in s tem popolno točkovno podporo telesu. Strokovnjaki priporočajo vzmetnice z žepkastim jedrom, saj se takšne vzmetnice najbolje prilagodijo telesu in omogočajo naravno obliko hrbtenice pri spanju. Ker se med vzmetmi nahajajo zračne komore, so takšne vzmetnice tudi izredno zračne in s tem omogočajo učinkovito odvajanje vlage. Za dodatno udobje je jedro prevlečeno z različnimi vrstami pene, kot je hladno valjana pena, lateks ali spominska pena. Večina ležišč z žepkastim jedrom se izdeluje v več trdotah. Izbira trdote je odvisna od vaše telesne teže ter osebnega okusa.

Dimenzije ležišč

V naši ponudbi imamo na voljo vse standardne dimenzije ležišč. V primeru, da določene dimenzije v naši ponudbi ne najdete, nas kontaktirajte na info@megapohistvo.si ali nas pokličite na 05/757-00-80.

Dimenzija 80x200 cm - ta dimenzija se običajno uporablja v zakonskih posteljah dimenzije 160x200 cm (uporabita s 2 kosa).
Dimenzija 90x200 cm
- najbolj standardna dimenzija. Uporablja se za samske postelje primerne dimenzije in pa za zakonske postelje dimenzije 180x200 cm (uporabita se 2 kosa).
Dimenzija 90x190 cm - dolžina 190 cm se običajno uporablja pri starejših izvedbah postelj. Ta dimenzija se lahko uporablja tudi za zakonske postelje dimenzije 180x190 cm.
Dimenzija 120x200 cm - običajno se uporablja v samskih posteljah in pri otroških sobah. Zaradi večje širine nudi nekoliko več udobja pri spanju.
Dimenzija 140x200 cm - pogosto se uporablja za samske postelje ali pa za mladinske sobe. Širina 140 cm omogoča tudi spanje dveh oseb.
Dimenzija 160x200 cm - običajno se uporablja za zakonske postelje primerne dimenzije. Tisti, ki želijo več udobja pri spanju, običajno izberejo dimenzijo 180x200 cm.
Dimenzija 180x200 cm - običajno se uporablja za zakonske postelje. Širina 180 cm nudi veliko prostora in s tem udobja pri spanju.

Kaj je snemljiva pralna prevleka?

Določeni tipi ležišč so opremljeni s snemljivo prevleko, spet drugi ne. Prednost ležišče s snemljivo prevleko je v tem, da je prevleka opremljena z zadrgo, ki omogoča, da prevleko snamemo in jo opremo. Različni tipi prevlek se prejejo na različne načine - nekatere lahko peremo enostavno doma v pralnem stroju, spet druge so primerne le za čiščenje v čistilnici. Poleg tega, da lahko prevleko opremo, je dodatna prednost takšnega tipa vzmetnico tudi to, da lahko prevleko v primeru dotrajanosti ali nezgode enostavno zamenjamo z novo kar doma.

Kako podaljšati življensko dobo vzmetnice?

Povprečna življenjska doba vzmetnice je 7-10 let, seveda pa je to odvisno tudi od pogojev in načina uporabe, same kakovosti uporabljenih materialov in od vzdrževanja vzmetnice. Dotrajano vzmetnico najlažje opazimo, če smo pozorni na razne vdolbine, spremembe barve prevleke oziroma madeže na le-te, ter na neprijeten vonj ležišča. Vse to nakazuje na izgubo fizičnih lastnosti uporabljenih materialov oziroma na razvoj mikroorganizmov v vzmetnici.

Življensko dobo vzmetnice pa lahko podaljšamo z nekaj enostavnimi ukrepi. Prvi ukrep je vsekakor to, da poskrbimo za ustrezno podlago vzmetnice. Najbolj primerna so letvena dna, ki omogočajo, da vzmetnica "diha", torej da skozi njo kroži zrak in se s tem odvaja odvečna vlaga. Še posebej pri vzmetnicah z žepkastimi vzmetmi moramo biti pozorni na to, da izberemo pod z zadostnim številom letvic. Letveno dno mora biti dovolj gosto, da so razmaki med posameznimi letvicami manjši od premera vzmeti. V nasprotnem primeru vzmeti "padejo" skozi pod, kar v kratkem času povzroči poškodbo vzmetnice.

Zelo pomembno je tudi redno obračanje vzmetnice. Večina vzmetnice v naši ponudbi ima dvostransko sestavo, kar pomeni, da je sestava obojestransko simetrična. Takšna zasnova omogoča, da lahko vzmetnico obračate in ji s tem pomembno podaljšate življensko dobo. Ležišče je priporočljivo obrniti vsaj 2x letno in sicer v obe smeri (tako gor-dol, kot tudi glava-noge). Še bolje bo, če vzmetnico obračate enkrat mesečno, najlažje takrat, ko menjate posteljnino.

Pri vzmetnicah s snemljivo in pralno prevleko priporočamo tudi občasno pranje prevleke. Pazljivi moramo biti, da jo peremo v skladu z navodili proizvajalca. Izogibamo se prepogostemu pranju, ker lahko s tem prevleko poškodujemo. Čiščenje z globinskimi sesalci je strogo odsvetovano, saj lahko močne sile, ki pri takem načinu čiščenja delujejo na vzmetnico, poškodujejo jedro vzmetnice.

Vzmetnice Meblo Jogi

Proizvajalec Meblo Jogi je slovenski proizvajalec vzmetnic s sedežem v Novi Gorici. Gre za enega najstarejših proizvajalcev vzmetnic v Sloveniji, njihova blagovna znamka "JOGI" pa se pogosto uporablja kot generično ime za ležišča. V svoji 50-letni zgodovini so pridobili ogromno znanja o spanju, tehnologiji izdelave vzmetnic in uporabljnih materialih, zato so v kakovosti izdelkov vedno korak pred konkurenco. Prav zato njihovim izdelkom zaupajo tudi številni vrhunski športniki, kot so na primer slovenski kolesarji. V naši ponudbi imamo različne tipe ležišče Meblo Jogi, zato verjamemo, da boste zagotovo naši primeren model za svoje potrebe. Za dodatne nasvete smo vam na voljo na telefonski številki 05/757-00-80 ali prek elektronske pošte info@megapohistvo.si. V primeru, da želite vzmetnico pred nakupom tudi preiskusiti, nas obiščite v našem razstavnem salonu v Pivki, kjer imamo razstavljenih kar 8 različnih modelov vzmetnic Meblo Jogi ter še več 10 modelov vzmetnic drugih proizvajalcev.

Product was successfully added to your shopping cart.

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 58

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 58

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Pohištvo Alples
Matis
Vzmetnice Meblo Jogi
Kuhinje Nobilia
Prima
Slovenska postelja