0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Jedilni stoli

Jedilnica je osrednji prostor za druženje z družino in prijatelji. Da pa bo druženje zares prijetno, pa moramo jedilnico opremiti z udobnimi kuhinjskimi stoli. V naši ponudbi boste našli tako lesene kot tudi kovinske jedilne stole. Oblazinjeni so v različne materiale kot so blago, umeteno usnje, mikrofibra oziroma pravo usnje.

Prikaži več informacij

Stoli morajo biti enostavni za vzdrževanje

Ker na jedilnih stolih preživimo veliko časa, morajo biti le-ti enostavni za čiščenje in vzdrževanje. Najbolj priljubljeni materiali so usnje, umetno usnje in mikrotkanina. Te materiale lahko v primeru, da se umažejo, enostavno očistimo z vlažno krpo ali z čistili, namenjenimi čiščenju oblazinjenega pohištva. Nasvet: preden se lotite čiščenja stolov, vedno preiskusite sredstva, ki jih boste uporabili za čiščenje, na manj vidnem delu stola.

Stoli iz lesa ali kovine?

V grobem lahko stole razdelimo v dve kategoriji: na lesene in na kovinske. Leseni stoli so običajno izdelani iz masivnega lesa bukve ali hrasta. Oblikovno so pogosto nekoliko bolj klasični. Dobro izdelani masivni stoli so običajno težji, hkrati pa tudi bolj trdni in imajo daljšo življensko dobo. V večini primerov se leseni stoli dobavijo sestavljeni in so takoj pripravljeni za uporabo.

Kovinski stoli za jedilnico so običajno bolj modernih oblik, oblazinjeni pa so z tkanino ali umetnim usnjem. Stoli se razlikujejo po površinski obdelavi - lahko je kromirana svetleča ali pa matirana v videzu brušenega aluminija. Kovinski stoli so običajno lažji in so bolj občutljivi pri uporabi - še posebej so občutljivi na morebitno "guncanje" na stolu. Kovinski stoli so zaradi bolj enostavne izdelave običajno cenovno ugodnejši, pred uporabo pa jih je potrebno običajno sestaviti po priloženih navodilih.

Sivi jedilniški stoli

Jedilniški stoli v sivi barvi so trenutno najbolj popularna izbira med našimi kupci. Siva barva je dovolj nevtralna, da jo je enostavno kombinirati z ostalimi kosi pohištva v prostoru. Ker gre za nekoliko temnejšo barvo, se morebitni madežni na njej manj vidijo, v prostor pa siva barva prinaša svežino in zračnost.

Kombinacija stolov in mize

Za lepo in prijetno jedilnico moramo uskladiti videz stolov in jedilne mize. Običajno je priporočljivo, da k mizam s kovinskimi nogami kombiniramo kovinske stole, se pa v zadnjih letih pojavlja trend kombiniranja masivne mize ter kovinskih stolov modernega dizajna.

Product was successfully added to your shopping cart.

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 151

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 151

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Pohištvo Alples
Matis
Vzmetnice Meblo Jogi
Kuhinje Nobilia
Prima
Slovenska postelja