0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

TV omarice

TV omarice nudi primerno mesto za TV sprejemnik, hkrati pa omogoča tudi dodaten prostor za shranjevanje. Pri izbiri TV omarice moramo biti pozorni na velikost TV sprejemnik, hkrati pa moramo izbrati takšen model, ki omogoča tudi postavitev ostalih multimedijskih naprav, ki jih imamo priključene na televizijo (sprejemniki, DVD predvajalniki, zvočniki...).
Prikaži več informacij

Kakšni materiali so uporabljeni za izdelavo TV omaric?

Tako kot pri večini pohištva, je najpogostejši material za izdelavo TV omaric iverna plošča. Proizvajalci običajno uporabijo iverno ploščo, ki je debeline 16 ali 18 mm. Najbolj pogost način površinske obdelave je laminatna folija. Prednost laminatne folije je odpornost in enostavnost za vzdrževanje, na voljo pa je v različnih barvah, običajno v različnih lesnih dekorjih in v beli barvi.

Zelo pogost material pri izdelavi TV omaric je tudi MDF. Gre za material, podoben iverni plošči, le da se pri izdelavi uporablja bolj drobne lesne delce. To omogoča izdelavo različnih radijev na vogalih, zato je material MDF pogosto uporabljen za izdelavo ličnic in pokrivnih plošč. Material MDF se običajno površinsko obdela z lakiranjem ali pa z oplaščanjem z vakuumsko folijo.

Določeni modeli TV omaric so izdelani tudi iz masivnega lesa. Prednost takšnih omaric je predvsem bolj naraven videz, glavna slabost pa je nekoliko višja cena.

Kako veliko TV omarico izbrati?

Velikost TV omarice je odvisna predvsem od prostora, ki ga imate na voljo. V manjših dnevnih sobah se je potrebno velikih TV omaric izogibati, saj lahko utesnijo prostor, v večjih prostorih pa imamo pri izbiri nekaj več svobode. Pri izbiri moramo tudi upoštevati, kako velik TV sprejemnik imamo in katere dodatne multimedijske naprave uporabljamo (sprejemnik za internetno televizijo, DVD predvajalnik, igralne konzole, zvočniki itd.). Če smo v stanovanju omejeni s prostorom, pa je potrebno biti pozoren tudi na to, koliko prostora za shranjevanje nam TV omarica ponuja.

Kakšen stil TV omarice izbrati?

Izbira stila omarice je odvisna predvsem od našega okusa in v kakšen stilu imamo opremljeno samo dnevno sobo. V bolj moderne ambiente spadajo TV omarice čistih linij v modernih barvah, na primer v sijajni beli barvi, medtem ko tisti, ki prisegajo predvsem na toplino doma, raje izberejo pohištvo v naravnih tonih lesa. Paziti moramo predvsem na ujemanje pohištvenih elementov med seboj, kar je še posebej pomembno v modernih ambientih, ki združujejo bivalne prostore (kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo) v en odprt prostor.

Product was successfully added to your shopping cart.

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 34

  1. 1
  2. 2

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 34

  1. 1
  2. 2

Pohištvo Alples
Matis
Vzmetnice Meblo Jogi
Kuhinje Nobilia
Prima
Slovenska postelja