0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kakšno dimenzijo postelje izbrati?

Postelja predstavlja enega izmed najbolj pomembnih elementov v našem domu, saj prespimo skoraj tretjino svojega življenja. Kakovosten posteljni okvir, pod ter vzmetnica omogočajo udobno in kakovostno spanje, kar pozitivno vpliva na naše počutje in zdravje. V naši ponudbi boste našli širok nabor različnih tipov postelj v različnih dimenzijah. Pri odločitvi, kakšno posteljo izbrati, predstavlja dimenzija zelo pomemben faktor pri izbiri. Upoštevati moramo, koliko oseb bo v postelji spalo (samska ali zakonska postelja) ter koliko prostora imamo na voljo. V primeru, da želimo zamenajti le posteljni okvir, vzmetnico in pod pa obdržati, moramo obvezno pred nakupom preveriti, kakšne dimenzije so obstoječi elementi.

Dimenzije postelj

Postelje 90x200 cm - gre za najbolj pogosto in standardno dimenzijo postelje. Pri tem seveda govorimo o notranji meri postelje (mera vzmetnice), saj so zunanje dimenzije postelj vedno nekoliko večje. Postelje dimenzije 90x200 cm se uporabljajo za spanje ene osebe, najpogosteje pa se uporabljajo v otroških in mladinskih sobah.

Postelje 120x200 cm - tudi postelje dimenzije 120x200 cm so standardne dimenzije in se najpogosteje uporabljajo za spanje ene osebe, lahko pa se zasilno uporabljajo tudi za spanje dveh oseb. Postelja širine 120 cm nudi nekaj dodatnega prostora za spanje in s tem večje udobje.

Postelje 140x200 cm - ta dimenzija postelj se lahko uporabi za razkošno spanje ene osebe, lahko pa se je uporabi tudi kot zakonsko posteljo.

Postelje 160x200 cm - dimenzija 160x200 cm se običajno uporablja kot zakonska postelja in nudi dovolj postora za spanje dveh odraslih oseb. S takšnim posteljnim okvirjem lahko uporabljamo vzmetnico dimenzije 160x200 cm, lahko pa se odločimo tudi za dve vzmetnici dimenzije 80x200 cm, kar nam omogoča lažje preoblačenje postelje. Posteljni pod je običajno iz 2 kosov dimenzije 80x200 cm.

Postelje 180x200 cm - posteljni okvir dimenzije 180x200 cm omogoča udobno spanje dveh oseb in se uporablja v zakonskih spalnicah, v katerih je dovolj prostora. V njej lahko uporabimo eno vzmetnico dimenzije 180x200 cm, bolj priporočljiv pa je izbor dveh vzmetnic dimenzije 90x200 cm.

Pohištvo Alples
Čimo
Matis
Vzmetnice Meblo Jogi
Kuhinje Nobilia
Prima
Slovenska postelja