0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

4 prednosti vzmetnic z žepkastim vzmetenjem

Številne študije dokazujejo, da kakovostno spanje vpliva tako na naše dobro počutje kot tudi na splošno zdravje. Količina spanja, ki jo na dan potrebujemo, je odvisna od vsakega posameznika, večini pa zadostuje 6-9 ur spanja na dan. To pomeni, da v postelji večina izmed nas preživi skoraj 1/3 svojega življenja. Prav zato je izredno pomembno, da izbiri ležišča namenimo dovolj časa, in se odločimo za kakovostno vzmetnico, ki nam ustreza in je izdelana iz zdravju prijaznih materialov. Izbira ležišč na trgu je pestra, večina strokovnjakov pa se strinja, da so trenutno najboljša izbira vzmetnice, ki imajo jedro izdelano iz žepkastih vzmeti. V nadaljevanju je navedenih nekaj ključnih prednosti žepkastih vzmetnic.

  1. Točkovna podpora telesu. Za vzmetnice z žepkastimi vzmetmi je značilno, da je njihovo jedro izdelano iz elastičnih kovinskih vzmeti, ki so vsaka posamezno vstavljene v tekstilne žepke, ki so med seboj zlepljeni. Takšna sestava vzmetem ponuja neodvisno delovanje ena od druge (za razliko od klasičnega vzmetenja, kjer so vzmeti med seboj prepletene z žico in se v primeru obremenitve ene vzmeti delo vdajo tudi okoliške vzmeti). Prav to omogoča, da se vzmetnica popolnoma prilagodi obliki telesa in mu nudi točkovno podporo. S tem se zmanjša pritisk na posamezne točke na telesu in s tem obremenitev.
  2. Zračnost. Vsak človek se med spanjem poti. Del telesne vlage takoj izhlapi, drugi del pa se vpije v vzmetnico. Prav zaradi tega je pogost problem nastajanje plesni v ležišču. Da je naše ležišče plesnivo najlažje ugotovimo po tem, da ima neprijeten vonj oziroma nam sveže oprana pižama zelo hitro začne smrdeti. Prednost vzmetnic z žepkastim jedrom je v tem, da je med vzmetmi veliko zraka, kar omogoča kroženje zraka skozi vzmetnico in s tem odvajanje vlage. Dodato lahko učinek zračenja povečamo tudi z izbiro letvene podlage.
  3. Miren spanec za partnerja. Ker vsaka vzmet deluje neodvisno, to zmanjšuje prenos gibanja po ležišču v primerjavi s klasičnim vzmetenjem. To je pomembno v primeru zakonskih postelj, ker lahko premikanje in obračanje enega izmed partnerjev zbudi drugega.
  4. Možnost izbire trdote. Večina proizvajalcev žepkastih vzmetnic ponuja različne trdote. Trdota se običajno regulira z debelino žice, iz katere je izdelana vzmet. Za mehkejše izvedbe proizvajalci uporabijo tanjšo žico, za trše izvedbe pa debelejši žico. Kakšna trdota vzmetnice je primerna za nas je odvisno predvsem od naše telesne teže ter od naših osebnih preferenc glede trdote ležišča.

Glavna ovira za manjšo razširjenost vzmetnic z žepkastim jedrom je v preteklosti bila predvsem njihova cena, ki je bila občutno višja kot pri klasičnih vzmetnicah. Na srečo je z večjim obsegom proizvodnje in novimi tehnologijamo cena žepkastih vzmeti padla, zato je na trgu na voljo kar nekaj kakovostnih, a vseeno cenovno dostopnih modelov. Trenutno je med najbolj prodajanimi modeli v naši trgovini vzmetnica Diva blagovne znamke MatiSan, ki nudi kraljevsko višino 24 cm, ki omogoča enostavno vstajanje, na voljo pa je v vseh standardnih dimenzijah.

Pohištvo Alples
Matis
Vzmetnice Meblo Jogi
Kuhinje Nobilia
Prima
Slovenska postelja