Sedežne garniture | Mega Pohištvo Pivka
 


Sedežne garniture

 

Sedežna garnitura predstavlja ključni element dnevne sobe. Pri izbiri morate biti pozorni tako na izgled same garniture, ki se mora čim lepše vklopiti v vaš dnevni prostor, kot tudi na udobnost garniture, njeno funkcionalnost ter enostavnost vzdrževanja. Predvsem od vaših želja in preferenc je odvisno, ali boste izbrali usnjeno garnituro, ki doda luksuzni pečat prostoru, hkrati pa je zelo trpežna ter enostavna za vzdrževanje, vendar zelo občutljiva na kremplje vaših hišnih ljubljenčkov ter v vročih poletnih ter hladnih zimskih dneh neprijetna na dotik z golo kožo.

V našem salonu si lahko ogledate širok spekter različnih tako kotnih kot ravnih sedežnih garnitur različnih dimenzij, izdelanih iz različnih materialov. Na voljo so vam tako sodobnejše oblike, kot tudi tiste bolj klasične. Naši izkušeni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri iskanju najbolj primerne garniture za vaš prostor ob upoštevanju vaših želja.

Pri nas lahko tudi naročite sedežne garniture po meri, v več sto različnih barvnih kombinacijah. Večino sedežnih garnitur vam brezplačno dostavimo na dom.

Za več informacij nas pokličite na 05/757-0-080 ali nam pišite na info@megapohistvo.si, vabimo pa vas tudi, da si ogledate prek 40 razstavljenih modelov sedežnih garnitur v našem salonu v Pivki.

Izbor modelov, dostopnih v našem salonu:


Sedežna garnitura Triest

Sedežna garnitura Vercelli

Sedežna garnitura Pretty-S
sedežna garnitura York
Sedežna garnitura York

Sedežna garnitura Ceasar

Sedežna garnitura Koppenhagen

Sedežna garnitura Bliss

Sedežna garnitura Candis

Sedežna garnitura Limbo

Sedežna garnitura Rubin

Sedežna garnitura Bayamo

Sedežna garnitura Monako

Kotne sedežne garniture

Kotne sedežne garniture spadajo med najbolj priljubljen tip sedežnih garnitur. Omogočajo dober izkoristek prostora, saj v primerjavi s sestavi trosed + dvosed zasedejo manj prostora (izkoriščen je tudi kotni del, ki je pri sestavij 3+2 običajno prazen oziroma ga zaseda kakšna mizica). Kotne sedežne garniture nudijo odlično udobje, saj omogočajo tako sedenje kot tudi udobno ležanje. Za še več udobja in dodatno praktičnost lahko kotnim sedežnim garnituram dodate tudi funkcije, kot so ležišče, relax mehanizmi (mehanizem, ki omogoča spust naslonjala ter dvig predela za noge v udoben pol-ležeči položaj) ter različni predali za shranjevanje.

Skrb za sedežno garnituro

Za dolgo življensko dobo garniture je potrebno primerno poskrbeti za material, iz katerega je izdelana. Način vzdrževanja sedežne garniture je seveda odvisen predvsem od materiala, iz katerega je izdelana. Večina proizvajalcev sedežnih garnitur vam ob nakupu priloži navodila za vzdrževanje, v katerih je naveden način za čiščenje in nego sedežne garniture.

Raztresene suhe snovi lahko sedežno garnituro preprosto posesamo z sesalnikom, vendar pazimo, da je jakost sesanja nastavljena na manjšo moč, potrebno pa je izbrati tudi primeren nastavek, ki ne bo površinsko poškodoval tkanine. Uporabi globinskega sesalnika se izogibamo, saj lahko poškodujemo tako tkanino kot tudi polnilo sedežne garniture. Mokre in mastne madeže najprej popivnamo z mehko čisto bombažno krpo, nato pa madež poskusimo odstraniti z vodo oziroma posebnim čistilnim sredstvom za oblazinjeno pohištvo. Pri čiščenju ne smemo uporabiti krpe, ki bi lahko puščala barvo, izogibamo pa se tudi agresivnim čistilnim sredstvom. Delovanje vsakega sredstva najprej preiskusimo na majhni površini na skritem mestu (npr. na hrbtišču, ki je obrnjen v steno). Sedežnih garnitur vedno le nežno obrišemo, madežev ne smemo grobo drgniti. Pri brisanju je priporočljivo, da brišemo po nekoliko širši površini.

Pri čiščenju usnjenih sedežnih garnitur uporabljamo le posebna sredstva za čiščenje usnja in mehko krpo. Pazljivi moramo biti, da čistila ne vsebujejo razredčil, saj lahko le-ta razstopijo barvo na usnju. Usnjene garniture je priporočljivo tudi vsaj dvakrat letno premazati s posebnimi sredstvi za nego usnja. Kot je že bilo omenjeno, je vsako sredstvo pametno najprej preiskusiti na majhni skriti površini.

Dostava in montaža sedežnih garnitur

Sedežne garniture so v večini primerov dostavljene razstavljene iz več kosov, kar naredi vnos sedežne garniture v prostor enostavnejši. Pri nas kupljene sedežne garniture vam lahko dostavimo brezplačno oziroma za majhno doplačilo (odvisno od oddaljenosti in vrednosti nakupa – za dodatne informacije se obrnite na naše svetovalce). Dostava zajema prevoz do vhoda objekta oziroma do točke, ki je dostopna z dostavnim vozilom. Za vnos garniture v stanovanje morate poskrbeti sami. Večina sedežnih garniture je izdelana na način, da je možen vnos skozi standardna vrata širine 80 cm. Pri tem mora biti pred in za vrati dovolj prostora za manevriranje. Montaža sedežne garniture je zelo enostavna. Večina sedežnih garnitur se le preprosto zatakne s pomočjo kovinskih ušes, ki so pritrjene na vsak del garniture.

.