Cena nove kuhinje | Mega Pohištvo Pivka
 


Cena nove kuhinje

 

Vsakdo si pred začetkom novega projekta, še posebej tako velikega, kot je prenova kuhinje, želi vsaj približno vedeti, koliko ga bo celoten projekt stal. Za določene projekte je določitev točne in končne cene zelo enostavna, pri prenovi kuhinje pa žal ni tako enostavno, saj na strošek prenove vpliva veliko faktorjev. Zato smo za vas pripravili članek, ki obravnava dejavnike, ki vplivajo na ceno kuhinje, dodali pa smo še nekaj cenovnih primerov kuhinj, da si boste lažje predstavljali, kaj lahko dobite za predviden proračun.

 1. Izbira materiala
  Vsak proizvajalec ponuja več modelov kuhinj, ki so ponavadi razdeljene v cenovne razrede. Večinoma se modeli kuhinj med seboj razlikujejo po materialu in obdelavi ličnic. V nižjih cenovnih razredih so ličnice običajno izdelane iz iverne plošče prevlečene z melaminsko folijo. Ličnice so tanjše, površine pa ravne. V višijih cenovnih razredih so ličnice izdelane iz mediapan (MDF) plošče, ki je gostejši material od iverne plošče in tudi bolj odporen na vlago. V srednjih cenovnih razredih so ličnice oplaščene s posebno folijo, v najvišjih pa lakirane. Mat izvedba ličnic je običajno cenejša od izvedbe v visokem sijaju. Ličnice, katere površina ni gladka (rustikalne kuhinje, podeželjske kuhinje itd.) običajno spadajo v višje razrede, saj je takšna ličnica zahtevnejša za izdelavo. V najvišjih razredih običajno najdemo masivne ličnice.
 2. Velikost kuhinje
  Velikost kuhinje je najverjetneje dejavnik, ki najbolj vpliva na ceno. Manjša, enostavna kuhinja je zaradi manjšega števila elementov običajno cenejša od velike kuhinje na kot, ki vsebuje več elementov, hkrati pa takšno kuhinjo dodatno podražijo še razni kotni spoji.
 3. Izbrani elementi
  Običajno nam je velikost prostora dana in na velikost kuhinje ne moremo kaj posebej vplivati. Prav zato je najboljši način, da pocenimo kuhinjo ta, da izberemo bolj enostavne elemente. Omarice s klasičnimi vrati so tako veliko cenejše kot predalniki, prav tako pri visečih elementih če želimo poceni kuhinjo izberemo omarice z klasičnimi vratci in ne raznih preklopnih mehanizmov. Pri izbiri elementov pa moramo paziti na to, da kuhinja ni le poceni, ampak da ohrani tudi praktičnost. Predalniki in podobni izvlečni elementi nam vsekakor omogočajo lažji dostop do naših kuhinjskih pripomočkov in živil.
 4. Izbira ročajev
  Večina proizvajalcev ima osnovni nabor ročajev, ki so že všteti v ceno omarice. V primeru, da si želimo boljših ročajev (npr. daljši ročaji, ročaji integrirani v ličnico, brezročajna kuhinja) to pri večino proizvajalcev pomeni doplačilo.
 5. Predelave
  Vsak proizvajalec ima katalog z osnovnim naborom elementov, ki je običajno zelo širok in omogočajo rešitev skorajda vsake prostorske sitacije. V primeru, da imamo zares specifičen prostor, večina proizvajalcev za doplačilo nudi možnost predelave elementov na poljubne dimenzije. Seveda pa ta doplačila močno podražijo kuhinjo, zato je običajno bolje sprejeti kakšen kompromis in izbrati element iz standardne ponudbe.
 6. Izbrani aparati
  Pri prenovi kuhinje običajno zamenjamo tudi gospodinjske aparate. Na trgu je ogromna izbira aparatov v različnih cenovnih razredih. Končna cena naše kuhinje bo tako močno odvisna od tega, kakšne aparate bomo izbrali.

.

Cenovni primeri:

Kuhinja Fashion

Barva: bela lak mat
Dimenzija: cca. 185×320 cm
Aparati:
– kuhalna plošča
– pečica
– napa
– hladilnik z zamrzovalnikom
– pomivalni stroj
– pomivalno korito

Redna cena: 6908€
Akcijska cena: 3454€


Kuhinja Flash/Struktura

Barva: bela visoki sijaj (lak laminat) / dekor Gladstone Oak
Dimenzija: cca. 184×80 cm /365×275 cm
Aparati:
– pečica
– kuhalna plošča
– otočna napa
– vgrajen pomivalni stroj
– pomivalno korito

Cena: 12484€
Akcijska cena: 6242€


Kuhinja Focus

Barva: sijajna peščena, visoki sijaj
Dimenzija: cca. 290x255x225 cm
Aparati:
– kuhalna plošča
– pečica
– napa
– hladilnik z zamrzovalnikom
– pomivalni stroj
– pomivalno korito

Cena: 9990€
Akcijska cena: 4995€


Kuhinja Sylt

Barva: magnolija mat lak, rustikalne ličnice
Dimenzija: cca. 180/300/190 cm
Aparati:
– pečica
– kuhalna plošča
– napa
– napa
– hladilnik
– pomivalni stroj
– pomivalno korito

Redna cena: 12802€
Akcijska cena: 6401€


Želite izvedeti točno ceno nove kuhinje? Izpolnite spodnji obrazec in si rezervirajte svoj termin za brezplačno pripravo izrisa vaše nove kuhinje vključno z 3D vizualizacijo v našem studiu kuhinj v Pivki. Skupaj z izrisom vam bomo pripravili tudi točno ponudbo.

Ime in priimek:*


Vaš eMail*


Vaša telefonska številka*


Termin*


Alternativni termin

Za rezervacijo termina lahko tudi pokličete na 05/757-0-080!